fbpx

Autoværksted for Skoda i Aalborg

Skoda er en meget attraktiv bil i Danmark, så adskillige Skoda’er kigger forbi værkstedet. Vi har udstyret, så vi udfører mange former for reparationer på mærket. Er du Skoda-ejer og kører rundt i en af af de populære modeller – Citigo, Fabia, Octavia, Rapid, Superb, Karoq, Kamiq eller Kodiaq, så tøv ikke med at ringe. Vi skal nok holde din bil godt kørende.

Vi er dit Autoværksted for Skoda i Aalborg.

Autoværksted for Skoda i Aalborg
Autoværksted for Skoda i Aalborg

Et uddrag af Skoda historie (kilde wikipedia)

I 1894 kunne den 26-årige Václav Klement, der var en boghandler i Mladá Boleslav, Kongeriget Bøhmen (nutidens Tjekkiske Republik, dengang en del af Østrig-Ungarn) ikke være i stand til at skaffe reservedele til at reparere hans tyske cykel. Klement returnerede sin cykel til producenterne, Seidel og Naumann, med et brev på tjekkisk, hvor han bad dem om at udføre reparationer. Han modtog et svar, på tysk med oplysning: “Hvis du vil have os til at svare dig, insisterer vi på, at du formidle din besked på et sprog, vi forstår. Tydeligvis ikke tilfreds med svaret og realisering af forretningspotentialet, besluttede Klement, på trods af at han ikke havde nogen teknisk erfaring, at starte et cykelværksted, som han og Václav Laurin åbnede i 1896 i Mladá Boleslav. Før han indgik i partnerskab med Klement, var Laurin en etableret cykelproducent i den nærliggende by Turnov.

I 1898, efter at de flyttede til deres nybyggede fabrik, købte parret en Werner “Motocyclette”. Laurin & Klements første motorcykel, drevet af en motor monteret på styret, der kørte forhjulene. Den viste sig at være farlig og upålidelig. En tidlig ulykke på den koste Laurin en fortand. For at designe en sikrere maskine med dens struktur omkring motoren skrev parret til den tyske tændings specialist Robert Bosch for rådgivning om et andet elektromagnetisk system.

Se Skoda historie her

Husk, Vi er dit autoværksted for Skoda i Aalborg

Se flere VAG biler her